Datorer och teknik

De säkraste betalningsalternativen online

Om du gillar att handla på nätet kan det vara bra att veta lite hur man säkrast kan göra betalningar. Handel via nätet har blivit jätte populärt de senaste åren. E-handel är när ett företag eller konsument säljer, köper eller byter en produkt eller tjänst över Internet. Oftast sker betalningen med antingen kreditkort, faktura, postförskott eller genom en direktöverföring till bank. Mycket säkra tjänster har dykt upp, bland annat Paypal och Swish, som man nuförtiden ser allt mer och mer som bra betalningsalternativ.

De säkraste betalningsalternativen online

Problem

Ett ofta problem som allt oftare nuförtiden uppstår är att när man som konsument handlat i det man ansett vara en pålitlig nätbutik, men i något skede av affären upptäckt att man förlorat sina pengar innan man fått sin vara, eller man har fått något helt annat i sitt paket. Ofta säger man att betalningen och betalningssättet är osäkert, åtminstone av de som handlar och det kan man verkligen förstå. På internet träffas ju aldrig den som säljer och den som köper varandra och överlämnandet av pengarna sker därför inte till en speciellt utsedd person.

I verkligheten är det kanske inte bara det här med betalning som oroar oss som köper via nätet. Leveransen, själva avtalet som görs då konsumenten beställer en produkt, är en kanske ännu större säkerhetsfråga. Kommer jag att få min beställda vara efter betalning varan ? Kommer den inom utsatt tid? Men det finns några företag som anses vara säkra att använda vid e-handel.

Payson är bland de ledande företagen i Sverige för betalningar på nätet. Via Payson får privata köpare, olika företag och föreningar och många privatpersoner säkra nätbetalningar. Med PaysonCheckout 1.0 eller PaysonCheckout 2.0 får du som konsument användning till flera olika betalningsätt så som faktura, internetbank, kortbetalning, SMS-betalning och dessutom delbetalning. Du kan göra allt detta med ett avtal och kommer igång inom 24 timmar. Du har inga fasta avgifter. Payson har flera års erfarenhet av olika sorters betalning via nätet och har tusentals nöjda kunder.

De säkraste betalningsalternativen online

Det är även tryggt att handla på nätet även när du betalar med PayPal. Om varan du har beställt inte blir levererad eller inte stämmer överens med säljarens beskrivning, hjälper de på PayPal att få dina tillbaka pengarna. Och det gäller också om du har köpt icke-fysiska varor som e-biljetter och varor som man själv skall ladda ner.

Swish är den tjänst som gjorts för att bjuda en lättanvänd och trygg mobiltjänst för direkta betalningar. I Swish samarbetar sex av de största bankerna i Sverige; Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, SEB, Swedbank och Sparbankerna. Swish är en mobil betalningsmöjlighet privatpersoner emellan. För att kunna överföra pengar till en annan som använder Swish-användare behöver du bara veta mottagarens mobil- eller Swish-nummer. De överflyttade pengarna finns på kontot redan inom några sekunder.

Över lag kan man nuförtiden rätt så tryggt handla på nätet men det gäller som alltid ändå att vara försiktig när du lämnar ut dina person- och kontonummer..